Mat er ikke bare noe vi spiser for å få næring til kroppen, men mat kan også være noe vi spiser for å gi næring til sjelen. Et skikkelig festmåltid er en naturlig del av enhver høytid eller feiring, og dette skal være noe ekstra spesielt som vi vanligvis ikke spiser til hverdags. Ekstra fine råvarer satt sammen til et overdådig måltid markerer det spesielle med anledningen, og gjør feiringen mer høytidelig.

Gjennom alle tider så har mat vært en del av festligheter og høytider. Overdådige måltider markerte gjerne en vellykket jaktsesong, en god høsting, eller et bryllup. I dag så spiser vi også festmåltider når vi har noe å feire. Høytider, bryllup, jubileer eller når vi vil lage ekstra stas av noe, eller når vi rett og slett synes at vi fortjener en skikkelig fest.

Et festmåltid består som regel av minimum tre retter. Forrett, hovedrett og dessert er minimum, men det kan også være både fem og seks retter når man spiser festmat. De forskjellige rettene skal komplimentere hverandre og sammen gjøre måltidet til en uforglemmelig smaksopplevelse.

En forrett skal som regel være en lett rett som ikke fyller så mye, men som vekker apetitten. Klassiske forretter kan være suppe, salat eller sjømat. Hovedretten er da vi spiser kjøtt eller fisk, og dette er et mer mettende måltid, gjerne med mye tilbehør som grønnsaker, potet, ris, pasta, saus med mer. Desserten kommer til sist og er gjerne noe søtt eller syrlig, eller en kombinasjon av begge. Kaker, iskrem og frukt er typiske eksempel på en dessert. Dette sammen med en kaffe, eller noe sterkere, avslutter så måltidet.

Vår festmat meny

Man spiser som kjent ikke bare med munnen, men også med øynene og derfor så leverer vi ikke bare maten, men vi danderer den også på tallerkener for dere, for en flottest mulig opplevelse. Vår kokk kommer altså til dere og blir til all mat har blitt servert. Beholderne som maten leveres i er også tilpasset levering, og holder på både varme og smak, uten å forringe kvaliteten.

Meny 1: Hummersuppe til forrett, ytrefilet av hjort med sopp sjy, ovnsbakte poteter og asparges til hovedrett og sjokolademousse med hvit sjokolade og jordbær til dessert.

Meny 2:  Okse tartar med parmesan til forrett, andebryst med eplekompott og appelsinsaus til hovedrett og pannacotta med multer til dessert.

Meny 3: Sashimi av laks med pepperrotkrem til forrett, kalvebryst med løkkompott, spinat og rødvinsaus til hovedrett og hjemmelaget sitron is til dessert

Meny 4: Kalve carpaccio til forrett, risotto med steinsopp, asparges, pure av søtpotet og en frisk salat og brownies med vanilje is til dessert.

Meny 5: Focaccia med stekt zucchini og aubergine til forrett, risotto med steinsopp, asparges, pure av søtpotet og en frisk salat til hovedrett og jordbær is til dessert.

Alle retter på menyene kan tilpasses etter eventuelle allergier, og vi kan også tilrettelegge dersom du ønsker å bytte ut noen ingredienser eller retter. Byttes ingredienser ut så må dette da gjøres for hele bestillingen. Minimum bestilling for festmat er 10 personer.

Vi serverer dessverre ikke vin eller andre alkoholholdige drikkevarer med vår festmeny, men dersom du ønsker hjelp med ideer eller anbefalinger til vin som passer til måltidet så kan vi være behjelpelige med dette dersom du kontakter oss.

Se også egen side med julemat for bestillinger til høytiden.

Kortreist festmat

Også når vi serverer festmat så er så mye som mulig av ingredienser kortreist og lokal mat. Både kjøtt og grønnsaker er levert fra lokale gårdsbruk for garanterer for kvaliteten på råvarene som blir levert til oss. Med dette så kan du være sikker på at du får de aller beste råvarene servert til din fest.

Menyen er sesongbetont, men kan også endres på kort varsel dersom varene ikke er tilgjengelige. Dersom du allerede har bestilt mat så vil vi ringe deg for å avtale om vi enten skaffer importerte råvarer, eller endrer menyen for deg.

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål om vår festmat meny!

Privacy Policy