Sesongen for julebord er i desember før jul, men også i slutten av november. Det er vanlig at bedrifter arrangerer julebord med masse god mat og drikke til sine ansatte, men det er også vanlig å ha private julebord med venner og familie som man ikke feirer jul sammen med.

I gamle dager så var julebord noe som man hadde i romjulen. Man hadde da mat stående fremme hele dagen og natten, slik at alle kunne forsyne seg døgnet rundt. Det var også slik at fremmede og fattige kunne komme innom for et måltid på gårdene. Denne skikken oppstod allerede i middelalderen.

I dag så har begrepet julebord fått en annen mening. Med finstasen på så spiser man julemat med kollegaer, og har en sosial omgang utenfor jobben. Dette er ofte årets største fest som bedriftene arrangerer for sine ansatte. I Norge så er det et velkjent fenomen at dette ofte ender med en skikkelig fyllekule. De fleste nordmenn deltar på minimum et julebord hvert år, men mange er også på flere.

Et julebord skal bugne av mat, og ingen skal gå sultne fra bordet. Da julemat ofte er ganske fet mat så skal det også skylles ned med akevitt. Denne drikken er sterkt forbundet med julebord og julemat. Ellers så er det vanlig å drikke rødvin eller juleøl til maten.

Tradisjonelt så har man pleid å spise julemat på et julebord, men i de senere år så har det blitt alt mer populært å også spise annen mat, som for eksempel tapas. Koldtbord er også vanlig å spise på julebord, men kanskje fremfor alt på julelunsj.

Vår julebord meny

Julebord menyen består av tre forretter, fem hovedretter og tre desserter slik at man selv kan sette sammen menyen slik man ønsker. Denne menyen er kun tilgjengelig fra midten av november til slutten av desember.

Forrett: Blomkålsuppe, rakfisk med lefse, rømme, rødløk og purre eller gravlaks med sennep saus

Hovedrett: Juletallerken med ribbe, medisterkaker, medisterpølser, mandelpoteter rødkål og sjy, pinnekjøtt med mandelpoteter og kålrabistappe og sjy, kokt laks med agurksalat, poteter og rømme, lutefisk med bacon og poteter eller kalkunbryst med fløtegratinerte poteter, bacon, rosenkål og soppsaus

Dessert: Riskrem med rød saus, multekrem med krumkake eller karamellpudding

Dersom man ønsker andre alternativer foruten klassisk julemat så kan også et utvalg av juletapas anbefales. Her er vårt utvalg av tapas for julesesongen. Dette kan selvfølgelig kombineres med våre andre tapasretter.

Svin i rull med sennep dressing, klippfisk boller, røkt fenalår, ribbe med søt chilisaus, flatbrød med pinnekjøtt, rakfiskrull med lefse og rømme, julepølse med rødbetsalat og rugbrød

Andre alternativer for julebord er klassisk koldtbord eller annen festmat. Vennligst se våre sider for festmat og koldtbord for å finne menyene vi har for dette. Ønskes flere tapasretter så kan dette finnes på vår tapas side.

Vi leverer julebord til både bedrifter og til private selskap. Minimum bestilling er dog for 10 personer, og bestillingen må gjøres minimum to uker i forveien, med full betaling ved bestilling. Bestillingen er ikke refunderbar. Det blir ikke servert alkoholholdige drikkevarer sammen med maten, men vi kan tilby vann på flaske med eller uten kullsyre, brus og eplemost.

Vennligst ta kontakt med oss for full oversikt over ingredienser dersom det skal tas hensyn til allergikere. Vi kan da tilpasse menyen etter dette.

Da dette er varme retter så kommer vi til dere og serverer alle retter ved bordet. Ønsker dere å leie dekketøy så kan vi også tilby dette, med eller uten juledekorasjoner. Dette inkluderer da hvit duk, tallerkener, bestikk, glass og kopper. Bordpynt i form av julekurv eller lignende kan også leveres på forespørsel.

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål om vår julebord meny!

Privacy Policy