Koldtbord

Koldtbord er meget vanlig å servere i selskaper. Et koldtbord består av flere kalde retter, og noen ganger så er det også noen varme retter som serveres. Et koldtbord blir servert som en buffe, slik at gjester kan forsyne seg selv. Bordservering er ikke vanlig ved koldtbord.

Koldtbord har lange tradisjoner i Norge og er kanskje den aller mest benyttede formen for servering i konfirmasjoner og barnedåp hvor det er mange gjester. Da gjestene gjerne forsyner seg selv, så er dette også et rimeligere alternativ til bordservering som krever servitører.

Til andre festdager sånn som til 17. mai og lignende så er også koldtbord et godt alternativ. Da maten som serveres for det meste er kald, så gjør det ikke noe om den serveres og settes opp en stund før gjestene kommer. Dette gjør det også meget velegnet for bestilling og levering!

Når man skal sette sammen en buffe av mat så er det viktig å ta hensyn til hvilke gjester man skal ha. Et koldtbord kan bestå av alle mulige slags retter, men ofte så kan det lønne seg å ikke ha alt på en gang. Ta hensyn til hva slags gjester det er du skal ha, om det er unge eller voksne, og velg så hva slags mat du vil servere etter dette.

Til unge gjester så er et koldtbord med tapas å anbefale, mens de eldre kanskje heller foretrekker klassiske koldtbord retter slik som spekemat, waldorfsalat og laks. Det er selvfølgelig mulig å mikse litt av hvert, men det anbefales å ikke velge alt, med mindre det er et veldig stort selskap. Tenk på at du også skal ha plass til å sette frem all maten.

Vår koldtbord meny

Vi serverer all slags koldtbord til ditt selskap, og hva som skal være på bordet velger du selv. Vi har et bredt utvalg av forskjellige retter vi leverer, og vi kan også sette sammen noen ferdige pakker som kan passe.

Vårt utvalg av retter til koldtbord er ovnsbakt laks – hel, røkt laks – 300 gram i skiver, gravet laks – 300 gram  i skiver, kalvefilet – 600 gram, svinefilet – 600 gram, roastbiff – 1 kg, spekemat – 500 gram, kjøttboller – 1 kg, pastasalat med ost og skinke – 1 kg, pastasalat med kylling – 1kg, salat med oliven og fetaost – 1 kg, salat med reker, krepsehaler og blåskjell – 1 kg, eggerøre – 500 gram, kokt egg – 12 stk delt i to, sursild – 500 gram, peppersild – 500 gram, tomatsild – 500 gram, hjemmelaget sjokoladekake – 36 cm kake, karamellpudding med vaniljesaus – 1 kg, brownies med iskrem – 12 stk, lefser med sukker og kanel – 12 stk

Et utvalg av brød, rundstykker og baguetter levers med hver bestilling. Vanlig smør og hvitløkssmør medfølger også uten ekstra kostnad.

Husk at ikke alle spiser like mye av alt. Ved bestilling så ber vi dere om å oppgi hvor mange gjester som deltar i selskapet, slik at vi kan tilrettelegge porsjonene deretter. Dersom dere ønsker hjelp med å sette sammen retter så ber vi dere kontakte oss, slik at vi kan sette sammen et koldtbord for dere.

Av drikkevarer til koldtbord så leverer vi flaskevann både med og uten kullsyre og hjemmelaget eplemost. Alkoholholdige drikker leveres dessverre ikke.

Andre koldtbord

Dersom du ikke ønsker et koldtbord med klassiske retter så kan vi også levere koldtbord med tapas retter. Dette kan også kombineres med koldtbord menyen for de som ønsker en større miks av mat.

For julebordsesongen så har vi også et eget koldtbord for denne høytiden, hvor alle de ovenstående rettene kan bestilles, i tillegg til noen klassiske juleretter. Disse rettene vil også bestå av varmretter.

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål om vår koldtbord meny!

Privacy Policy