Konfirmasjon er en høytidelig dag hvor det er den unge konfirmanten som står i fokus. Dagen preges stort sett av først selve konfirmasjonen, så gaver og til slutt en middag. Middag kan være alt fra tapas eller koldtbord til en festmiddag. Ofte så er det konfirmanten selv som får være med å arrangere maten og selskapet denne dagen.

En konfirmasjon i Norge stammer fra den kristne tro, hvor konfirmanten bekrefter dåpen. Dette gjøres fordi man når den voksne alder, og dermed er voksen nok til å bekrefte sin dåp i den forstand at man ønsker å fortsette å leve i den kristne tro. Det er når man er enten 14 eller 15 år gammel at man konfirmeres i Norge. I store deler av landet så foregår konfirmasjonen på våren, men i noen av de større byene så er det også konfirmasjoner på høsten.

I gamle dager så var konfirmasjonen ikke bare en konfirmasjon på dåpen, men den hadde også stor betydning av andre grunner. Når man var blitt konfirmert så ble man ansett som voksen og kunne dermed begynne å jobbe. Konfirmasjonen var også et krav for å kunne gifte seg.

Det er ikke bare i den kristne tro at man konfirmerer seg, men man kan også ha en humanistisk konfirmasjon dersom man ønsker dette. Dette ble før kalt en borgerlig konfirmasjon. Også andre steder i verden finnes det mange typer konfirmasjoner, men ofte så blir dette mer sett på som en overgang fra barndom til voksen alder.

En konfirmasjons middag kan se ut på mange måter, men ofte er selskapet preget av god mat, god stemning og også sang og taler mellom måltidene. Maten i seg selv kan være hva som helst, men aller vanligst er koldtbord eller en festmiddag. Mange velger også å avstå fra alkoholservering på disse tilstelningene, da det er konfirmanten som er hovedpersonen, og denne er under den lovlige alderen for å drikke alkohol.

Vår konfirmasjons meny

Vi har her samlet vårt utvalg av festmiddager og et utvalg av koldtbord og tapas. Alle våre andre retter kan selvfølgelig også bestilles.

Meny 1: Hummersuppe til forrett, ytrefilet av hjort med sopp sjy, ovnsbakte poteter og asparges til hovedrett og sjokolademousse med hvit sjokolade og jordbær til dessert.

Meny 2:  Okse tartar med parmesan til forrett, andebryst med eplekompott og appelsinsaus til hovedrett og pannacotta med multer til dessert.

Meny 3: Sashimi av laks med pepperrotkrem til forrett, kalvebryst med løkkompott, spinat og rødvinsaus til hovedrett og hjemmelaget sitron is til dessert.

Utvalg av tapas for 20 personer: Kjøttboller – med cherrytomater, spinat og ost, kyllingvinger – grillet, nypotet – bakt med rødløk, båtpoteter med skall, aioli, reker – grillet, focaccia – med oliven og løk, laks – bakt med jordskokker og rødkål, breiflabb – i sitronsaus, chorizo, sopp – marinert i hvitløk, rosenkål – med stekt løk, mozzarella – med tomat og balsamico, spekeskinke – grillet med asparges og brie og bruschetta – med tomat og ost

Utvalg av koldtbord for 20 personer: Ovnsbakt laks – hel, røkt laks – 300 gram i skiver, gravet laks – 300 gram  i skiver, kalvefilet – 600 gram, svinefilet – 600 gram, roastbiff – 1 kg, kjøttboller – 1 kg, pastasalat med kylling – 1kg, salat med oliven og fetaost – 1 kg og eggerøre – 500 gram

Utvalg av dessert for 20 personer: Hjemmelaget sjokoladekake – 36 cm kake, karamellpudding med vaniljesaus – 1 kg, brownies med iskrem – 12 stk og lefser med sukker og kanel – 12 stk

Sammen med våre menyer så leverer vi et utvalg av brus, flaskevann med og uten kullsyre. Til desserten leveres kaffe og te. Alkoholholdige drikkevarer leveres dessverre ikke.

Ønsker dere å bestille et annet utvalg av tapas eller koldtbord retter så ber vi dere om å ta kontakt med oss og oppgi antall gjester. Vi kan da hjelpe dere med å utarbeide en annen meny og tilpasse porsjons størrelsene. Det gjøres også oppmerksom på at 10 personer er minimum for å bestille fra vår festmat meny.

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål om vår konfirmasjons meny!

Privacy Policy