Minnestunder er en stund for å samles med familie og venner for å minnes livet til den som har gått bort. Man kommer sammen i sorgen, og finner trøst i hverandre. Minnestunder er noe som man holder etter begravelsen, og her serveres det gjerne mat til gjestene og vanligvis også kaffe og kaker til dessert.

I tidligere tider så var det gravøl man holdt etter en begravelse. Dette var en sammenkomst som ikke handlet så mye om sorg, men som fungerte mer som en feiring av livet til den avdøde. Man spiste, drakk og danset, og hadde nærmest en fest for å hedre den døde. Det var også vanlig at det var her man gjorde opp arven etter den avdøde. I dag så er derimot minnestunder noe annerledes.

Minnestunder er ikke som et selskap å regne selv om det er mange venner, familie og kjente som deltar. Dette er en stund hvor man sammen kan begynne å bearbeide sorgen, og finne trøst i hverandre. Da dette er en tung og vanskelig tid så er det ikke vanlig å servere et stort måltid, men heller et lettvint og uformelt måltid. Bordsetning er ikke nødvendig, og maten som serveres er dermed gjerne tilpasset for å kunne spises stående.

Noen ganger så tar de deltakende med seg mat eller kaker til minnestunden, men dette er nok mer vanlig i utlandet enn det er i Norge. Her så serverer vi gjerne koldtbord, eller snitter. Noe stort måltid er det ikke forventet at man serverer. Etter måltidet så er det ofte kaffe og kaker, og dette avslutter som regel minnestunden.

Vår minnestund meny

Det finnes ingen fast oppskrift på hva man skal og ikke skal servere på en minnestund, men vanlige alternativer er snitter eller et enkelt koldtbord. Alle retter og menyer vi har kan bestilles til denne anledningen, men vi har her samlet et forslag til hva som kan bestilles.

Utvalg av snitter og smørbrød til 20 personer: Snitter med tunfisk røre – 6 stk delt i to, snitter med reke røre – 6 stk delt i to, snitter med ost og skinke – 6 stk delt i to, smørbrød med roastbiff, rødløk, salat, agurk og remulade – 6 stk, smørbrød med reker, majones, salat, agurk og sitron – 6 stk, smørbrød med røkt laks, eggerøre og salat – 6 stk

Utvalg av koldtbord til 20 personer: Ovnsbakt laks – hel, røkt laks – 300 gram i skiver, gravet laks – 300 gram  i skiver, kalvefilet – 600 gram, svinefilet – 600 gram, roastbiff – 1 kg, kjøttboller – 1 kg, pastasalat med ost og skinke – 1 kg, pastasalat med kylling – 1kg, eggerøre – 500 gram og et uvalg av brød og rundstykker

Utvalg av desserter til 20 personer: Hjemmelaget sjokoladekake – 36 cm kake, karamellpudding med vaniljesaus – 1 kg, brownies med iskrem – 12 stk og lefser med sukker og kanel – 12 stk

Til minnestunder så leverer vi også kaffe, te og mineralvann med og uten kullsyre.

Dersom du ønsker å bestille noen av våre andre retter i stedet for, eller i tillegg til noen av disse pakkene så ber vi deg vennligst om å kontakte oss. Vi kan også justere porsjonene til å passe det antall gjester du forventer å ha.

Vi kan i tillegg til å levere maten også hjelpe til med å sette frem maten, og på forespørsel så kan vi også levere dekketøy slik som tallerkener, bestikk, glass, kopper, duker og servietter. Vi kommer også å henter dette etter minnestunden, slik at du ikke trenger å tenke på oppvasken og opprydningen etter stunden.

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål om vår minnestund meny!

Privacy Policy