Tapas

Tapas kommer opprinnelig fra det spanske kjøkken, og er rett og slett masse forskjellige varme og kalde småretter. Disse rettene spises som regel sammen med andre, og man deler de forskjellige smårettene med hverandre. Dette er altså ikke et måltid hvor man bestiller en tallerken hver. Ønsker man ikke å ha tapas som sin hovedrett, så er tapas også vanlig å servere som forrett eller fingermat.

De retter som tilberedes som tapas er varierte, og det finnes ikke noen fast oppskrift på noen retter. Dette er rett og slett små porsjoner av all slags mat. Det kan være båtpoteter, kjøttboller, reker, bruschetta, kyllingvinger, ost, og omtrent hva som helst annet som kan serveres på små asjetter og deles av mange.

I Skandinavia så er vi vant til å spise en rett hver, og det å dele mat har ikke vært en del av vår matkultur. Dette har endres mye de siste 10-20 årene, da vi har blitt stadig mer influert av utenlandske kjøkken, og deres måte å spise på. Både i Asia og i sør Europa så er det å dele mat vanlig, og denne skikken har etterhvert også nordmenn tatt til seg. Spesielt når vi spiser tapas og annen utenlandsk mat.

Tapas er perfekt for store selskap hvor man ønsker å sette opp en buffe. Det er masse forskjellige retter så er det alltid noe som faller i smak, selv for den mest kresne gjest. Dette er også et veldig godt og populært lite måltid å servere under korte pauser på konferanser eller som stående buffe i andre sammenkomster sammen med noe godt i glasset.

Vår tapas meny

Vi serverer tapas både som forrett, hovedrett eller som fingermat til stående buffe. Vi har ingen fast meny, og porsjonene er standard størrelse. Her kan du velge og mikse de rettene du ønsker til ditt arrangement. Alle retter blir servert på små asjetter eller i små skåler, slik at den autentiske tapas stemningen blir bevart. For større selskap som ønsker tapas buffe så er det mulig at vi slår sammen noen skåler til større.

De tapas retter du kan bestille hos oss er kjøttboller – med cherrytomater, spinat og ost, kyllingvinger – grillet, nypotet – bakt med rødløk, båtpoteter, ostetallerken – 4 forskjellige typer ost, aioli, reker – grillet, focaccia – med oliven og løk, laks – bakt med jordskokker og rødkål, breiflabb – i sitronsaus, chorizo, røkt elg, sopp – marinert i hvitløk, rosenkål – med stekt løk, blåskjell – kokt i hvitvin saus, mozzarella – med tomat og balsamico, spekeskinke – grillet med asparges og brie, bruschetta – med tomat og ost.

Dette er hva du bør beregne per person når du bestiller mat til flere:

Fingermat og forrett: 1 rett per person

Hovedrett: 3-4 retter per person

Dersom du ønsker hjelp med å sette sammen en meny så hjelper vi gjerne til med dette. Vi kan også ta imot ønsker om andre retter, men dette er avhengig av om vi kan få tak i ingrediensene. For allergier så bes du kontakte oss, slik at vi kan tilrettelegge etter dine behov.

Kortreist tapas

Når vi serverer tapas så er nesten alle ingredienser kortreist, slik at vi kan servere god mat samtidig som vi verner om miljøet og hjelper våre lokale leverandører. Da vi opererer med kortreist mat så ofte som vi kan så vil også menyen endres i takt med årstidene, og hva vi kan få tak i av ferske råvarer.

Alle retter er “hjemmelaget” på vårt kjøkken, og dette inkluderer alle oster og pølser. Sjømat er fanget lokalt, og grønnsaker er også lokale, når dette er mulig. Vi røyker også vårt eget kjøtt.

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål om vår tapas meny!

Privacy Policy