Brødmat

Brødmat er rett og slett en matvare som er bakt med mel, enten med eller uten heving. Brød spises over hele verden, men det er stor forskjell i hvordan dette tilberedes, og hvordan det brukes. Brødmat har en lang tradisjon her i landet, og vi i Norge spiser generelt mye mer brød enn hva de gjør i mange andre land.

I mange land så spises brød mest som et tilbehør til mat slik som salater, supper, gryter, eller annen varm mat. I Norge så bruker vi også brød på denne måten, men først og fremst så spiser vi brød som hoveddelen av et måltid, slik som frokost, lunsj eller kveldsmat. En stereotype for nordmenn er at vi alltid har med oss en matpakke med brødskiver til lunsj på både skole og jobb, mens man i de fleste andre land spiser varm mat til dette måltidet.

Brødmat med pålegg, eller smørbrød og snitter som det kalles ved finere anledninger, kan lages mye mer spennende enn hva man som regel gjør hjemme til frokost. Et skikkelig godt smørbrød med fersk salat og godt pålegg er en fullverdig lunsj, ikke bare i Norge, men også i resten av Europa.

Enten det er en enkel lunsj eller mat til en konferanse så er brødmat et godt alternativ. Det er et enkelt måltid som lett kan serveres og spises enten sittende eller stående, eller mens man jobber. Til alle våre bestillinger på brødmat så kan vi også servere kaffe og te uten ekstra tillegg i prisen.

Vår brødmat meny

Brødmat trenger ikke være en brødskive med svett ost, det kan være så mye mer. Dette er menyen vi kan by på innen kategorien brødmat, men dette kan også tilpasses etter egne ønsker, så langt vi kan få tak i råvarene.

Smørbrød er brødskiver med pålegg. Dette er et godt alternativ for en enkel men god lunsj. Dette kan tilberedes på enten fint-, grovt- eller rugbrød. De forskjellige variantene vi har er, roastbiff, rødløk, salat, agurk og remulade, reker, majones, salat, agurk og sitron, røkt laks, eggerøre og salat

Baguetter er avlange små brød som blir skjært opp og fylt med pålegg. Perfekt for en rask lunsj eller som mat til møter og konferanser. Disse tilberedes som enten fin eller grov baguette. De forskjellige variantene vi har er roastbiff, rødløk, salat, agurk og remulade, reker, majones, salat, agurk og sitron, røkt laks, eggerøre og salat, kylling i curry med salat, tunfisk med salat, agurk og sitron, ost og skinke med salat, paprika, tomat og agurk, brie og salami med paprika, salat og agurk.

Snitter er doble brødskiver fylt med pålegg eller diverse rører. Kantene er også skjært bort for en finere servering. Godt alternativ for minnestunder, møter og konferanser. Tilberedes på enten fint-, grovt- eller rugbrød. Vårt utvalg av snitter er tunfisk røre, reke røre, ost og skinke

Smörgåstårta

Smörgåstårta er en svensk klassiker som kan forklares som en sorts miks mellom en kake og et smørbrød. Den ser nesten ut som en bløtkake, men kakebunnen er byttet ut mot brød og fyllet er laget av pålegg. Denne kaken er mye brukt til minnestunder, høytider og andre anledninger. Tilberedes med enten fint eller grovt brød. Velg mellom reker, majones, laks, egg og agurk eller skinke, ost majones, agurk og tomat

Ta kontakt dersom du ønsker å tilpasse pålegg eller brødtype for ditt arrangement. Vi tilpasser også både brød og pålegg/tilbehør etter allergier på forespørsel.

Hjemmelaget brød

All brødmat som vi serverer er hjemmelaget hos oss, og bakt etter egen oppskrift fra Vahl familien. Vi kan lage alle typer brød som enten fint eller grovt, og for smørbrød og snitter så kan vi også tilby rugbrød. For glutenallergikere så har vi også glutenfritt brød.

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål om vår brødmat meny!

Privacy Policy