Et jubileum er en feiring av at et gitt antall hele år har gått siden den spesifikke begivenheten man feirer tok sted. Dette kan være så mangt, men ofte så er det de store jubileum på runde årstall som 10 år, 20 år osv. som feires. Det kan være bryllupsdager, fødselsdager eller en hvilken som helst annen anledning som man ønsker å feire litt ekstra.

Fødselsdager et et typisk eksempel på hva som hjerne feires, og det er vanlig å feire hver bursdag til og med fylte 25 år, og etter dette så feires de store runde bursdagene slik som 30 år, 40 år, 50 år osv. som et jubileum. Ved disse anledningene så er det ofte at man har en stor feiring med venner og familie.

Bryllupsdag er også noe som blir feiret stort ved runde jubileum. Spesielt er kanskje 10 års bryllupsdag som også blir kalt Tinnbryllup, 25 år som blir kalt Sølvbryllup, og så er det også noen som rekker å feire 50 år som kalles Gullbryllup. Alle disse anledningene feires tradisjonelt stort som en påminnelse og feiring av ekteskapet man har hatt gjennom mange år.

Et jubileum kan feires på mange måter, og det er opp til hver enkelt hva man ønsker å gjøre ut av dagen. Felles for de fleste feiringer er at man inviterer venner og familie, og deler et flott måltid sammen. Dette kan være både et uformelt måltid slik som tapas og koldtbord, eller en spektakulær festmiddag.

Vår jubileums meny

Vi vil gjerne bidra med god mat til deres jubileum, og vi har dermed utarbeidet en meny som vi tror kan passe de fleste. Menyene vi har satt sammen er både fra vår festmiddag meny, og fra vår koldtbord meny.

Meny 1: Hummersuppe til forrett, ytrefilet av hjort med sopp sjy, ovnsbakte poteter og asparges til hovedrett og sjokolademousse med hvit sjokolade og jordbær til dessert.

Meny 2: Kalve carpaccio til forrett, risotto med steinsopp, asparges, pure av søtpotet og en frisk salat og brownies med vanilje is til dessert.

Meny 3: Focaccia med stekt zucchini og aubergine til forrett, risotto med steinsopp, asparges, pure av søtpotet og en frisk salat til hovedrett og jordbær is til dessert.

Koldtbord: Ovnsbakt laks – hel, kalvefilet – 600 gram, svinefilet – 600 gram, roastbiff – 1 kg, kjøttboller – 1 kg, pastasalat med ost og skinke – 1 kg, pastasalat med kylling – 1kg, salat med oliven og fetaost – 1 kg, salat med reker, krepsehaler og blåskjell – 1 kg

Desserter: Brownies med iskrem – 12 stk, sjokolademousse med hvit sjokolade og jordbær, pannacotta med multer, hjemmelaget sitron is, jordbær is og oste brikke

Dersom andre retter ønskes å bestilles fra vår festmat meny eller koldtbord meny så hjelper vi deg gjerne med å sette sammen en meny etter dine ønsker. Det er selvfølgelig også mulig å bestille fra vår tapas og brødmat meny dersom dette er ønskelig. Sammen med maten så leveres et utvalg av brus, og flaskevann med og uten kullsyre. Alkoholholdige drikkevarer leveres dessverre ikke.

For festmat så gjelder vårt minimumskrav om 10 gjester, og retter kan også byttes ut dersom man for eksempel ønsker en annen forrett enn hva som kommer med menyen. Ønsker man å bytte ut ingredienser så må dette da gjøres for alle bestillinger av denne menyen.

Dersom det er ønskelig så kan vi også sørge for leie av dekketøy slik som tallerkener, bestikk, glass, kopper, duker og servietter. Vi kommer da og henter utstyret etter måltidet, slik at oppvasken kan overlates til oss. Er det fra vår festmat meny at det bestilles så blir også vår kokk hos dere og danderer maten på tallerken og serverer dette ved bordet.

Ta kontakt dersom du har noen spørsmål om vår jubileums meny!

Privacy Policy